Het kan je niet ontgaan zijn. Al dagen lang schijnt de zon fel op onze bollekes. Daarom is vandaag gelijk het hitteplan ingezet op de Tilburgse kermis. Bezoekers worden scherp in de gaten gehouden door EHBO-ers en ook zal er water worden uitgedeeld. Er komen extra waterpunten op het kermisterrein. Bij de EHBO-post op het Koningsplein komen zelfs waterbakken waar de echte heet hoofden zich in kunnen afsponsen met koel fris water.

De gemeente Tilburg en de GHOR het overkoepelend orgaan van de gezamenlijke GGD’s hebben besloten om het hitteplan voor de Tilburgse kermis in werking te stellen.

Een goede tip is al om een petje op te zetten. Oververhitte kermisbezoekers worden gelijk afgevoerd naar de post op het Koningsplein waar een ruimte beschikbaar is met een airco om verder behandeld te worden. Ook is het advies om je goed in te smeren en ondanks de extra watervoorzieningen een extra flesje water mee te nemen. Het KWF is aanwezig om de mensen die er gebruik van willen maken extra in te smeren.

De kermisexploitanten zien de bui al hangen. Zij zijn bang dat door de hitte veel bezoekers zullen afhaken om langs te komen.